XIV. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU - 27 MAYIS 2022

XIV. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU

Enstitümüz tarafından her eğitim öğretim yarıyılında periyodik olarak düzenlenen ve Sıtkı Koçman Vakfı tarafından da Sıtkı Koçman Poster/Sözlü Sunum Ödülleri (Birincilik:1.200, İkincilik:900, Üçüncülük:600 TL) ile desteklenen Fen Bilimleri XIV. Araştırma Sempozyumunun, yüksek lisans öğrencilerimiz için Poster Bildiri, doktora öğrencilerimiz için ise Canlı Sözlü Sunum olacak şekilde, 27 Mayıs 2022 Cuma günü 10:00-17:00 saatleri arasında yapılması planlanmıştır. Sempozyuma katılacak Anabilim Dalınız lisansüstü öğrencilerinizin sunum özetlerini 29.04.2022 Cuma günü mesai bitimine kadar, sempozyum-fbe@mu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. 

Sempozyumda Poster sunmak isteyen öğrencilerin poster özetlerini en geç 29 Nisan 2022, Cuma günü saat 17:30'a kadar ekteki şablonu değiştirmeden, bir sayfayı geçmeyecek şekilde, Türkçe ve İngilizce, eksiksiz olarak doldurmaları ve belgeyi sempozyum-fbe@mu.edu.tr e-posta adresine göndermiş olmaları gerekmektedir.
Poster sunum dili için bir kısıtlama yoktur (Türkçe/İngilizce).
Sempozyum katılımcı listesinin ve kitapçığının oluşturulmasında sorun yaşanmaması için son poster gönderme tarihi ve saatine dikkat edilmelidir.
Katılım :
Öğrencilere posterleri için 100 cm x 125 cm (en x boy) bir alan temin edilecektir. Posterlerin asılması için iğne/raptiye sağlanacaktır. Posterler 27 Mayıs 2022 Cuma günü 12:30'a kadar asılacak ve 17:00’dan sonra katılımcılar tarafından toplanılacaktır.
Poster Hazırlama Bilgileri :
Sempozyum için sunulacak posterlerin hazırlanmasında öğrencilerimize yol göstermek amacıyla, Enstitümüz tarafında bazı biçimsel ölçütler belirlenmiştir. Bu ölçütlere şu linkten ulaşılabilinir. Yine öğrencilerimize kolaylık ve zaman kazandırmak amacıyla oluşturulmuş olan bir örnek poster şablona ilgili link tıklanılarak ulaşılabilinir.
Bu şablon, tamamıyla yardımcı olmak amacıyla oluşturulmuş bir şablondur. Sunulacak posterlerde, bire bir bu şablon formatının uygulanması beklentisi (İki veya üç sütundan oluşan bir yapı olma şartı veya şekil ve tabloların konumlandırmaları konusunda bir standart arayışı gibi) bulunmamaktadır. Posterlere ilişkin ölçütler dikkate alındığında, bu ölçütlerin biraz daha dışına çıkılmasında (%10 kadar bir opsiyon mevcuttur); yani başlık 42 punto istenmişse, bu 45 veya 46 olduğunda bir sorun teşkil etmeyecek veya 70x100 cm boyutlarındaki bir posterin 80x110 cm boyutlarına ulaşması tolere edilecektir. Ancak bu üst sınırların aşılması poster sunumları için kullanılan alanların kullanımında verimsizliğe ve problemlere yol açacağı için, verilen ölçülere olabildiğince sadık kalınması beklenmektedir.
 

Son Güncelleme Tarihi : 12.04.2022 15:44 Okunma Sayısı : 2170

Son Duyurular