Enstitümüzün hakemli dergisi olan Mugla Journal of Science and Technology, TÜBİTAK ULAKBİM Veri Tabanında dizinlenmeye başladı

Enstitümüzün hakemli dergisi olan Mugla Journal of Science and Technology, TÜBİTAK ULAKBİM Veri Tabanı Değerlendirme Komitesinin 09.03.2018 tarih ve 40 sayılı toplantısında Dergi Değerlendirme Kriterleri doğrultusunda değerlendirilerek, derginin ilgili kriterleri sağladığı sonucuna varılmış ve 2017 yılından itibaren dizinlenmesi uygun görülmüştür. Böylece dergimiz, TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin Mühendislik ve Temel Bilimler Veri Tabanına yerleşerek önemli bir başarı göstermiştir.

TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin kapsamında dizinlenen dergilerde yayım yapma şartı, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından 2016 Aralık Döneminden itibaren uygulanmak üzere Doçentlik Başvuru Şartları arasına ve akademik teşvik yönergesinde puanlanan dergiler kapsamına alınmıştır.

TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin kapsamında güncel olarak dizinlenen dergilerin listesine http://cabim.ulakbim.gov.tr/tr-dizin/tr-dizinde-dizinlenen-dergi-listesi/ adresinden erişim sağlanmaktadır.

Olağanüstü bir çabanın ve emeğin neticesinde ortaya çıkan bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyor, bilim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

2015 yılında yayın hayatına giren dergimizin uluslararası alanda tanınmasına yönelik çalışmalar devam etmekte olup, Web of Science (WoS) Core Collection veri tabanları tarafından taranabilmesi için de gerekli başvurular yapılmıştır. Buradaki en önemli hususun devamlılık olduğu bilinci ile tüm araştırmacılarımızı http://dergipark.gov.tr/muglajsci adresinden dergimize ücretsiz üye olmaya ve kendi hesapları üzerinden makale göndermeye ve atıfta bulunmaya davet ediyoruz.

ULAKBİM ile Enstitümüz arasında imzalanan protokole ulaşmak için linke tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi : 03.05.2018 10:01:48 Okunma Sayısı : 1406

Son Duyurular