Yüksek Lisans ve doktora öğrencilerinin intihal tespit yazılımına erişimleri ve bu yazılımı kullanmaları

Tez savunmasına girecek yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tez savunmasına girmeden 25.12.2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan D. Tezler maddesinin 1. fıkrasına göre "Lisansüstü eğitim tezleri savunmaya alınmadan önce, ilgili öğrenci tarafından düzenlenecek intihal programı raporu teslim edilir." denilmektedir. İlgili öğrencilerin tez sınavına girmeden önce danışmanı gözetiminde bu raporu hazırlaması ve sınav jürisine intihal raporunu teslim etmesi gerekmektedir.

Ayrıca intihal raporunun bir kopyası da tez tesliminde tezle birlikte enstitüye verilecektir.

Kütüphane ve Dokümentasyon Daire Başkanlığı ile gerçekleşen görüşmeler sonrasında, bu ihtiyacın giderilmesine imkan sağlanması açısından üniversitemizce Turnitin Tez İntihal Kontrol Veritabanına abonelik yapılarak bu veritabanının hizmete sunulduğu bize bildirilmiştir. Bu veritabanının kullanımı sistem danışman üyeliği ile gerçekleşebilmektedir. Sisteme ulaşabilmek için aşağıdaki uyarıları dikkate almanız gerekmektedir;

Tez Danışmanlığı yapan Akademisyenlerimiz formu doldurarak hesap açılması için başvuru yapabilirler.

Sistemin kullanımına yönelik olarak Danışma Biriminden telefon veya e-posta ile bilgi alınabilir.

Kullanıcı Kılavuzu

Tez eklerken dikkat edilecek hususlar

Son Güncelleme Tarihi : 10.11.2015 12:54:04 Okunma Sayısı : 1051