Yeni Kayıt Yaptıran ve Öğrenimine Devam Etmekte Olan Öğrencilerimizin Dikkatine

Yeni Kayıt Yaptıran ve Öğrenimine Devam Etmekte Olan
Öğrencilerimizin Dikkatine


ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ  VE  DERS KAYITLARI

Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerin bilgi sistemlerini kullanabilmeleri için, öncelikle hesaplarını https://aktivasyon.mu.edu.tr/ adresinden aktif etmeleri gerekmektedir.

Kayıt Yenileme ve Ders Kayıtları 28 Eylül - 02 Ekim 2020 tarihlerinde Öğrenci Bilgi Sistemi https://obs.mu.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx üzerinden yapılacaktır.

Ders Değiştirme ve Bırakma 05 - 09 Ekim 2020 tarihlerinde öğrencinin talep etmesi halinde Öğrenci Bilgi Sistemi https://obs.mu.edu.tr/oibs/akademik/login.aspx üzerinden Danışman tarafından yapılacaktır.

!!! - Danışman tercih ve atama süreci tamamlanıncaya kadar yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin Danışmanı geçici olarak ilgili
anabilim dalı başkanıdır.



KATKI PAYLARI / ÖĞRENİM ÜCRETLERİ 

Yeni Kayıt Yaptıran Öğrenciler için Katkı Payı / Öğrenim Ücreti

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Enstitümüz tezli yüksek lisans ve doktora programlarına yeni kayıt yaptıran öğrenciler katkı payı / öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir. 

Ancak başka bir Yükseköğretim kurumunda daha kaydı olanlar (kayıt dondurmuş pasif öğrenci olsa da), son kayıt yaptırdığı yükseköğretim kurumuna aşağıdaki tabloda belirtilen katkı payını / öğrenim ücretini ödeyeceklerdir.


Öğrenimine Devam Eden Öğrenciler için Katkı Payı / Öğrenim Ücreti
Öğrenimine devam eden normal öğrenim süresi dahilinde olan öğrenciler (tezli yüksek lisans için 4 yarıyıl, doktora için 8 yarıyıl) katkı payı / öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir.

Ancak tezli yüksek lisans programlarına kayıtlı olup 4. yarıyılını aşanlar ve doktora programlarına kayıtlı olup 8. yarıyılını aşanlar aşağıdaki tabloda belirtilen katkı payını / öğrenim ücretini ödeyeceklerdir.

Ayrıca başka bir Yükseköğretim kurumunda daha kaydı olanlar (kayıt dondurmuş pasif öğrenci olsa da), son kayıt yaptırdığı yükseköğretim kurumuna aşağıdaki tabloda belirtilen katkı payını / öğrenim ücretini ödeyeceklerdir.


Uluslararası Öğrenciler için Katkı Payı / Öğrenim Ücreti
2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile öğrenimine devam etmekte olan ululararası öğrenciler aşağıdaki tabloda belirtilen katkı payını / öğrenim ücretini ödeyeceklerdir.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı  Katkı Payları / Öğrenim Ücretleri
 
Yüksek Lisans ve Doktora Programları
 T.C. Uyruklu Öğrenciler 140,00 TL Türk Ekonomi Bankası (TEB) Şubelerinden veya ATM’lerinden Enstitü Öğrenci Numarası ile ödeme yapabilirler.
 Uluslararası Öğrenciler 420,00 TL Türk Ekonomi Bankası (TEB) Şubelerinden Enstitü Öğrenci Numarası ile ödeme yapabilirler.
  Banka sistemi 28 Eylül 2020 tarihinde açılacaktır.
  Havale ve EFT yoluyla ödeme yapılamamaktadır.
  Katkı payı / öğrenim ücreti ödemeden ders kaydı yapılamamaktadır.
 
 
 

Son Güncelleme Tarihi : 06.09.2021 16:24 Okunma Sayısı : 2446

Son Duyurular