X. Fen Bilimleri Araştırma Sempozyumu

Enstitümüz tarafından düzenlenen

“X. Fen Bilimleri Araştırma Sempozyumu”

            Lisansüstü öğrencilerimizin Posterli katılımı ve Prof. Dr. Sayın Ender SUVACI  tarafından sunulacak " Tailoring Materials for a Sustainable Future : Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Yenilikçi Malzemeler" konulu Bilim ve Teknoloji Konferansı ile gerçekleşecektir.
            Sempozyum için detaylı bilgiler aşağıda mevcuttur.
Yer                : Atatürk Kültür Merkezi Fuaye Alanı / AKM B Salonu
Tarih              :19 Aralık  2019 Perşembe
Saat               :13:00 - 17:00
            Kayıt :
Sempozyumda Poster sunmak isteyen öğrencilerin poster özetlerini en geç 6 Aralık 2019, Cuma günü saat 24:00'e kadar ekteki şablonu değiştirmeden, bir sayfayı geçmeyecek şekilde, Türkçe ve İngilizce,eksiksiz olarak doldurmaları ve belgeyi 
sempozyum-fbe@mu.edu.tr e-posta adresine göndermiş olmaları gerekmektedir. Poster sunum dili için bir kısıtlama yoktur (Türkçe/İngilizce). Sempozyum katılımcı listesinin ve kitapçığının oluşturulmasında sorun yaşanmaması için son poster gönderme tarihi ve saatine dikkat edilmelidir.
            Katılım :
Öğrencilere posterleri için 100 cm x 125 cm (en x boy) bir alan temin edilecektir. Posterlerin asılması için iğne/raptiye sağlanacaktır. Posterler 19 Aralık 2019 Perşembe günü 12:30'a kadar asılacak ve 17:00’dan sonra katılımcılar tarafından toplanılacaktır.
            Poster Hazırlama Bilgileri :
Sempozyum için sunulacak posterlerin hazırlanmasında öğrencilerimize yol göstermek amacıyla, Enstitümüz tarafında bazı biçimsel ölçütler belirlenmiştir. Bu ölçütlere şu linkten ulaşılabilinir. Yine öğrencilerimize kolaylık ve zaman kazandırmak amacıyla oluşturulmuş olan bir örnek poster şablona ilgili link tıklanılarak ulaşılabilinir.
Bu şablon, tamamıyla yardımcı olmak amacıyla oluşturulmuş bir şablondur. Sunulacak posterlerde, bire bir bu şablon formatının uygulanması beklentisi (İki veya üç sütundan oluşan bir yapı olma şartı veya şekil ve tabloların konumlandırmaları konusunda bir standart arayışı gibi) bulunmamaktadır. Posterlere ilişkin ölçütler dikkate alındığında, bu ölçütlerin biraz daha dışına çıkılmasında (%10 kadar bir opsiyon mevcuttur); yani başlık 42 punto istenmişse, bu 45 veya 46 olduğunda bir sorun teşkil etmeyecek veya 70x100 cm boyutlarındaki bir posterin 80x110 cm boyutlarına ulaşması tolere edilecektir. Ancak bu üst sınırların aşılması poster sunumları için kullanılan alanların kullanımında verimsizliğe ve problemlere yol açacağı için, verilen ölçülere olabildiğince sadık kalınması beklenmektedir.
Posterler hazırlandıktan sonra en geç 13 Aralık 2019, Cuma günü saat 24:00'e kadar pdf formatında Fen Bilimleri Enstitüsü’ne, sempozyum-fbe@mu.edu.tr  e-posta adresine elektronik olarak iletilmelidir.
            Uygulama :
Tez aşamasında olan bütün öğrencilerimiz tezlerini tamamlayıncaya kadar geleneksel olarak düzenlenecek olan bu sempozyumda en az bir defa Poster sunmaları gerekmektedir.
            Ödül/Başarı :
Bu yıl uygulamaya başlattığımız En İyi Poster Ödülleri için sempozyuma katılıp posterlerini sunan lisansüstü öğrencilerin posterleri belirlenen jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek ve ilk üçe giren posterlere Sıtkı Koçman Vakfı tarafından aşağıda belirtilen ödüller verilecektir. Poster sunumu yapacak öğrencilerimizi bu ödül için rekabetli bir yarış beklemektedir. Ayrıca sempozyumda poster sunan tüm lisansüstü öğrencilerimize katılım belgesi verilecektir.
En İyi Poster Ödülleri: Birincilik Ödülü: 750 TL, İkincilik Ödülü: 500 TL, Üçüncülük Ödülü: 300 TL      
Bilim ve Teknoloji Konferansı :
 
" Tailoring Materials for a Sustainable Future”
 “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Yenilikçi Malzemeler"
 
Prof. Dr. Ender SUVACI
Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü

Not : Yaptıkları çalışmalar ile ilgili prototip, deney düzeneği, örnek çalışması vb. sunmak isteyen öğrencilerin başvuru şablonunda bunu belirtmeleri gerekmektedir.

Son Güncelleme Tarihi : 24.12.2019 13:45 Okunma Sayısı : 1502

Son Duyurular