2022-2023 Güz Yarıyılı için Lisansüstü Ek Kontenjan Öğrenci Değerlendirme Sonuçları

Yüksek Lisans ve Doktora Öğrenci Değerlendirme Sonuçları için TIKLAYINIZ!

KAYIT YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

1-Kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar, 19 -20 Eylül 2022 tarih aralığında https://obs.mu.edu.tr/oibs/ina_app/ adresinden kayıtlarını çevirimiçi (online) yapacaklardır.
Kayıt sistemine giriş yapabilmek için ön kayıt sırasındaki e-posta adresi ve şifre kullanılmalıdır.
Öğrenciler, Kesin Kayıtta İstenilen Resmi ve Geçerli Evrakları 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında Enstitümüze teslim etmek zorundadırlar. İstenilen evraklar aşağıda belirtilmiştir.
Online kayıt esnasında bu konuda taahhütnameyi öğrencilerimizin onaylamaları gerekmektedir.

2- Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.

3-Yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin  “aktivasyon.mu.edu.tr”   adresinden Fen Bilimleri Enstitüsü altındaki yerleştikleri Anabilim Dalı ve ilgili programı (doktora/tezli yüksek lisans) seçip e-posta adresi ve şifre belirleme işlemlerini gerçekleştirerek öğrenciliklerini aktive etmeleri gerekmektedir.

3- Ders kayıtları 19 -  23 Eylül 2022  tarihleri arasında OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) üzerinden yapılacaktır.

4- Çevrimiçi (online) kaydını tamamlayan tezli yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öneri formunu doldurarak, kayıt yaptırdığı anabilim dalı sekreterliklerinin e-posta adreslerine en geç 19 Eylül 2022 tarihi mesai bitimine kadar göndermeleri gerekmektedir.

Danışman öneri formu için tıklayınız.

5- Öğrenim ücreti ödemesi gereken öğrencilerimiz öğrenim ücretlerini Ziraat Bankası üzerinden yatıracaklardır.

Kesin Kayıtlarda İstenilen Belgeler: ( 26 - 30 Eylül 2022 tarihleri arasında Enstitüye teslim edilecektir.)
1. Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi aslı (e-devlet’ten alınan mezuniyet belgesi kabul edilmektedir)
2. Transkript Belgesi aslı (e-devlet’ten alınan transkript belgesi kabul edilmektedir)
3. ALES Sonuç Belgesi
4. YÖKDİL veya YDS Sonuç Belgesi (Yabancı dil puan şartı isteyen programlar için)